joi, 6 iunie 2013

Cum sa creezi un site pentru reuniunea familiala

Familiile se reunesc pentru a-si intari legaturile cu cei dragi, pentru a se cunoaste mai bine si a crea amintiri frumoase cu cei pe care ii iubesc. Insa, organizarea acestor reuniuni poate fi o mare bataie de cap. Cu toate acestea, in ultimul tim, o multime de familii au apelat la tehnologia secolului XXI ca o modalitate de a lua cuvantul cu privire la reuniunile de familie ale acestora si chiar pentru a imbunatati aceasta experienta.

Cum poate ajuta tehnologia moderna pastrarea acestei tradtiii ? Cei mai multi oameni au acces la Internet in aceste zile si un site web este un mod rapid si convenabil prin care poti obtine o multime de informatii despre o multime de oameni. Orice eveniment care presupune reunirea mai multor persoane va necesita un proces complex de comunicare. Vei avea nevoie sa stie toata lumea data si ora la care este programata reuniunea, cum se ajunge acolo, daca sunt sau nu locuri disponibile pentru parcarea masinilor, ce trebuie sa aduca fiecare, unde isi pot petrece noaptea si daca este sau nu nevoie sa aduca alimente pentru mancare.

In loc sa comunici prin telefon sau sa trimiti un teanc de scrisori la matusa Florica, varul Ion si toti ceilalti din familie, ai putea posta toate aceste informatii pe un site. Sunt multe agentiile de web design care ofera solutii web pentru crearea site-ului dvs., indiferent de motivul pentru care acesta este creat.

Ai putea, de asemenea, sa folosesti site-ul si pentru a afla opinia tuturor membrilor familie tale inainte de a fi organizata reuniunea. Puteti discuta despre posibilele locuri in care sa va intalniti sau preferintele culinare ale fiecaruia dintre participanti. Pe deasupra, discutiile pe email ii poate tine la curent pe membrii familiei cu privire la orice informatii importante. Aceste instrumente pot ajuta intraga familie sa poarte un dialog prealabil, sa impartaseasca gandurile lor cu privire la reuniunea ce urmeaza si chiar sa propuna sugestii pentru aceasta. Acesta este motivul pentru care multe familii decid sa construiasca un site de reuniune familiala pe care sa il foloseasca continuu ca un calendar pentru evenimentele familiale importante.

Daca si tu te gandesti sa creezi un astfel de site, va trebui sa iei in considerare unele lucruri cum ar fi costul si usurinta in utilizare a acestuia. Astfel de site-uri web sunt gratuite, in timp ce altele nu. Realizarea unui site web de la zero necesita anumite cunostinte de calculator, dar astfel de template-urile pot fi usor de facut si utilizat. 

Odata ce te-ai decis ca reuniunile familiei tale vor fi planuite prin intermediul unui site de reuniune familiala, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa gasesti un serviciu de hosting bun. Unii furnizori de servicii de Internet le ofera utilizatorilor spaitu web in mod gratuit impreuna cu instrumentele folosite la construirea site-urilor. Alte companii ofera gazduire gratuita si template-uri pentru proiectarea unui site familial in schimbul publicitatii pe site-ul tau. Exista, de asemenea, companii care iti ofera spatiu si instrumentele necesare crearii site-ului in schimbul ueni taxe lunare. Alegerea uneia dintre aceste metode depinde de bugetul pe care il ai disponibil.

Dupa ce te-ai decis sa creezi un astfel de website, vei avea nevoie de alegerea unui nume de domeniu pentru acesta. Alege un nume care sa fie reprezentativ pentru toate rudele tale, un nume pe care sa si-l poate aminti usor si sa nu uiti de faptul ca poate iti vei dori sa pastrezi site-ul si pentru evenimentele viitoate. In acest caz, un nume de genul: FamiliaIonescu.ro, ar fi mult mai buna decat alegerea FamiliaIonescu2013.ro

Simplitatea este, de asemenea, una dintre regulile jocului atunci cand vrei sa alegi design-ul site-ului tau. In timp ce iti doresti ca el sa arate bine, prea multe butoane si un meniu complex ar putea fi prea enervant si confuz pentru membrii familiei tale care nu sunt, probabil, obisnuiti cu metodele avansate ale tehnologiei. Asigura-te insa ca cele mai importante informatii, cum ar fi data, ora si locul reuniunii vor fi postate in partea de sus a paginii. Ar trebui, de asemenea, inclusa si o harta cu locatia si imediata vecinatate, impreuna cu instructiuni despre cum se poate ajunge acolo si orice alte informatii speciale despre locatie. Daca membrii familiei tale vin din afara orasului, include informatii si despre hotelurile locale, restaurante si chiar agentiile de inchirieri auto din zona.

In avans, poti incepe constructia unui blog pe site-ul Web, astfel incat membrii familiei tale sa fie tot timpul informati asupra planurilor de organizare si sa obtii si feedback din partea lor. Ar trebui, de asemenea, sa fie creata o lista de email astfel incat sa poti trimite mesaje importante membrilor familiei atunci cand apar stiri importante despre reuniune. Multe dintre site-urile de reuniune familiala vin cu caracteristici aparte, cum ar fi posibilitatea organizarii de poll-uri pe care le poti utiliza pentru a afla opiniile rudelor tale cu privire la activitatile de reuniune, meniuri si alte optiuni. In cazul in care rudele ar trebui sa aduca mancare sau bauturi racoritoare, poti posta o lista cu cine si ce aduce. Unele dintre modelele de site-uri vin chiar cu facilitati care permit rudelor sa comande tricouri de reuniune pentru care pot plati in avand cu cardul de credit. Dupa ce reuniunea s-a terminat, vei putea sa incarci fotografii si clipuri video pentru ca toata lumea sa isi aminteasca de cat de  mult s-a distrat.

Acum ca stii elementele de baza, care este cel mai bun mod prin care poti folosi un site web pentru a face dintr-o reuniune de familie un eveneiment memorabil?

Sfaturi pentru crearea unui site de reuniune familiala

O modalitate importanta prin care un site web poate ajuta ca reuniune familiala sa fie una reusita este ca toata lumea sa poata avea acces la acesta. Poti utiliza un blog unde sa scrii despre progresele zilnice cu privire la pregatirea evenimentului si ii poti invita pe toti membrii familiei tale sa ti se alature pe blog, sa isi exprime opiniile si sa posteze intrebari. Acest lucru te ajuta sa afli despre potentialele probleme la care, poate, nici nu te-ai gandit. De exemplu, o ruda care nu stie cum sa ajunga la locatie te-ar putea intreba detalii exacte despre locul in care urmeaza sa se desfasoare intalnirea, iar prin blog ai putea afla acest detaliu inainte de ziua cea mare.

In timp ce un site web de baza si un blog sunt suficiente pentru a obtine informatii cu privire la reuniune, exista, de asemenea, o multime de moduri prin care poti folosi instrumentele site-ului pentru a-l face mai distractiv si de a-i ajuta pe toti sa afle mai multe despre fiecare. Poti folosi aceleasi instrumente de votare pentru pentru a cere opiniile oamenilor despre meniu, posibilitatea organizarii unor seri tematice sau despre cum ii poti ajuta pe oameni sa se cunoasca mai bine. Un mod distractiv de a face acest lucru este sa postezi un sondaj de opinie inainte de reuniune. Poti posta intrebari despre locurile interesante pe care rudele tale le-au vizitat, cartile preferate si alte lucruri personale. Citeste raspunsurile cu voce tare la reuniune si provoaca-i pe acestia sa ghiceasca ale caror raspunsuri sunt.

Un alt mod prin care site-ul tau te poate ajuta este prin crearea de amintiri. Cele mai multe template-uri ale site-urilor de reuniune familiala iti permit sa incarci fotografii si clipuri video.

Poti crea mai multe albume foto si sa le aranjezi in functie de tema, iar daca pastrezi site-ul pe termen lung, poti crea o arhiva cu reuniunile din trecut, astfel incat toata lumea sa poata privi inapoi si sa se lase coplesita de amintiri frumoase. Sondaje de opinie, pot, de asemenea, sa fie folosite pentru  a-i intreba pe memebrii familiei tale despre amintirile lor preferate din reuniune.

Daca folosesti site-ul pentru a lua cuvantul inainte de reuniune si sa pastrezi amintiril dupa aceea, acesta poate reprezenta o buna sursa de distractie si veselie pentru rudele tale. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu