marți, 4 iunie 2013

Cum sa alegi asigurarea de sanatate potrivita

Sa stabilim un lucru: achizitionarea unei asigurari de sanatate ar putea fi considerata una dintre preocuparile de baza ale multora dintre noi. Totusi, aceasta este adesea comparata cu suferinta resimtita in cazul unei operatii fara anestezie, cu un blind date sau cu visul in care te pregatesti pentru o prezentare, dar cand iti vine randul ai uitat replicile si cuvintele pe care sa le rostesti. Shopping-ul de haine, pantofi, carti chiar si iahturi este unul distractiv, cumpararea unei asigurari de sanatate nu.
Nu trebuie insa sa te panichezi. Vestea buna atunci cand vine vorba de cumpararea unei asigurari de sanatate este ca se face mult mai usor. Si in timp ce nu poti fi sigur ca investigarea nivelului alocat pentru o prima de asigurare si compararea clinicilor cele mai bune care sa te reprezinte nu va fi niciodata la fel de distractiva ca o iesire in oras cu prietenii, poti fi sigur de faptul ca achizitionarea acestei polite este cu mult mai indicata decat cazul in care ar trebui sa platesti o suma uriasa pentru facturile medicale.

Este, de asemenea, o certitudine faptul ca asigurarea de sanatate va deveni obligatorie in viitorul apropiat si atunci, fie ca vrei, fie ca nu, va trebui sa inchei asigurarea de sanatate si sa beneficiezi de acoperirea pe care aceasta va fi in  masura sa ti-o confere.

In cadrul acestui articol vei vedea si vei invata despre cat de usor este sa cumperi o asigurare de sanatate la un pret bun si vei invata, de asemeneam despre cum se efectueaza calculul pretului pentru acest tip de polita.

Atunci cand utilizezi motorul de cautare Google, vei putea observa ca o simpla cautare dupa cuvintele cheie "asigurare de sanatate" returneaza peste 35 de milioane de rezultate. Acest lucru este probabil suficient pentru a te face sa renunti la visul de a avea o asigurare de sanatate.

Cu toate acestea, o cautare mai exacta in acest sens iti va returna rezultate mult mai exacte si chiar personalizate in functie de cerintele tale. Privind din acest punct de vedere, alegerea unui plan de asigurari de sanatate nu mai pare sa fie unul chiar atat de descurajator.

Setarea prioritatilor in cazul asigurarilor de sanatate

Folosind site-urile specializate in asigurari, care ofera o cantitate considerabila de informatii ar putea fi destul de usor pentru tine sa beneficiezi de tipul de polita de asigurare potrivit. Acestea dispun, de obicei, de o baza de date completa care include toate planurile de asigurare care sunt acolo si raspunzand la doar cateva intrebari despre varsta ta, locatia si starea de sanatate, vei putea afla care dintre ele ar fi cel mai eligibil pentru tine. 

Poti alege intre planuri de asigurare de sanatate individuale si planuri de asigurare de grup, chiar si cele pentru copii. Cand vine vorba despre asigurari de sanatate, ti-ai putea dori sa iti petreci cat mai putin timp cu putinta in cautarea ei, mai ales daca starea sanatatii tale este una buna. Este insa important sa rezisti acestui instinct si sa incerci sa faci comparatii intre politele de asigurare, intre riscurile pe care acestea le acopera si pretul la care le poti achizitiona.

Trebuie sa tii cont de faptul ca un plan de asigurare foarte ieftin ar putea insemna beneficii zero pentru tine, ceea ce ar putea sa iti cauzeze probleme in momentul in care te-ai imbolnavi sau un accident ar avea loc. Este asadar important sa iei in seama beneficiile fiecarui plan de sanatate si sa il alegi, in final, pe cel care sa iti aduca cele mai multe avantaje.

Pentru a stii pe care sa il alegi, iti poti face, la fel ca atunci cand mergi la cumparaturi, o lista cu principalele riscuri pe care consideri ca ar trebui sa le acopere asigurarea de sanatate, astfel incat, atunci cand o vei cumpara, sa fii sigur ca nu ai uitat nimic. Daca esti o persoana tanara, sanatoasa, ai putea avea nevoie doar de cateva controale de rutina pe an, dar daca esti pe punctul de a-ti intemeia o familie, ai putea sa te orientezi asupra unei polite de asigurare care sa acopere si diversele cheltuieli de maternitate sau vizite la medicul pediatru (dupa ce copilul se va fi nascut). Poate ca deja iei cateva tipuri de medicamente - vei avea nevoie de reduceri pentru achizitionarea acestora. Poate ca trebuie sa mergi la un medic specialist de cateva ori pe an si nu vrei sa il schimbi. Va trebuie sa te gandesti la tipul de acoperire de care vei avea nevoie in acest caz si sa alegi polita potrivita.

Apoi va trebui sa te complaci si asupra celor mai mari temeri pe care le ai. Trebuie sa iei in considerare tipul de ingrijire de care vei avea nevoie intr-unul din cele mai triste cosmaruri. Vrei sa beneficiezi de facilitatea de a vizita un centru medical de urgenta? Daca risti sa faci un atac de cord, iti doresti sa beneficiezi de o eventuale interventie chirurgical si sa nu trebuiasca sa platesti pentru zilele de spitalizare? Daca ai fost ranit intr-un accident de masina va trebui probabil sa ai acces si la anumite teste de diagnostic, cum ar fi, de exemplu cele cu raze X.

Comparatii intre planurile de asigurare de sanatate

Avand la indemana lista prioritatilor pe care o asigurare de sanatate este in masura sa til confere, vei putea apoi sa faci comparatii intre planurile de asigurare potrivite. Le vei alege pe cele care satisfac intocmai cerintele tale si vei putea alege apoi pretul considerat a fi cel mai potrivit pentru aceasta asigurare.
In functie de aceste criterii vei putea face comparatia intre asigurari si vei putea alege in final planul de asigurare de sanatate care sa iti aduca cele mai multe avantaje in acest sens, fara sa mai fie cazul sa iti mai faci probleme in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu