vineri, 7 iunie 2013

Cum afecteaza casatoria pretul unei asigurari auto

Soti si sotii certandu-se in timpul micului dejun nu este una dintre scenele prea greu de crezut sau intalnit, dar dovezile sugereaza ca persoanele casatorite sunt mai putin susceptibile de a dezvolta boli grave cum ar fi cancerul sa bolile de inima decat persoanele singure. Din fericire, casatoria are un impact pozitiv si asupra primelor de asigurare auto.


In fapt persoanele casatorite sunt mult mai putin susceptibile de a fi implicate in accidente auto. Exista diverse teorii despre aceste lucru. Unele studii au scos la iveala faptul ca soferii casatoriti tind sa conducat mai putin decat omolgii lor singuri. Alte ipoteze sugereaza faptul ca soferii casatoriti sunt mai stabili si prin urmare mult mai putin riscanti decat cei singuri. Oricare ar fi motivul, statisticile arata ca soferii casatoritisunt implicati in ai putin accidente de masina decat persoanele singure. Un studiu efectuat in Noua Zeelanda a demonstrat chiar faptul ca in cazul soferilor necasatoriti riscurile sunt chiar de doua ori mai mari de a fi implicati in accidente de masina decat in cazul celor casatoriti.

Casatoria are, asadar, in general, un efect pozitiv asupra ratelor de asigurare auto. Majoritatea companiilor de asigurari auto ofera reduceri pentru soferii casatoriti. Chiar si barbatii sub 25 de ani care, in general, platesc cele mai mari prime pentru asigurarile auto, beneficiaza de reduceri pentru asigurarea auto daca sunt casatoriti. Chiar si cuplurile de acelasi sex (in statele in care este permisa casatoria) sunt, de asemenea, eligibile pentru a beneficia de reduceri pentru asigurarea auto.

Desi casatoria este, in general, lucru sigur pentru reducerea primelor de asigurare auto, acest lucru nu inseamna  neaparat ca tinerii casatoriti ar trebui sa combine intotdeauna asigurarea auto. In cazul in care ambii parteneri au  un istoric de conducere bun, atunci combinarea politelor de asigurare auto i-ar putea ajuta sa economiseasca sume de bani importante. Adaugarea sotiei ca sofer secundar pe polita de asigurare auto poate deschide calea spre reduceri. Pe de alta parte, in cazul in care unul dintre parteneri are un istoric de conducere mai putin bun, in acest caz, reducerile pentru polita de asigurare nu vor mai fi elgibile si ar putea afecta negativa pretul acesteia. Cea mai simpla metoda in acest sens este sa folosesti un calculator de asigurari auto de pe unul dintre numeroasele site-uri de asigurare si acesta calculeaza aici cea mai buna varianta de pret pentru polita, tinand cont si de daca esti sau nu casatorit.

Asadar, in cazul in care casatoria are un efect pozitiv asupra pretului pentru asigurari, atunci un eventual divort ar avea efecte negative? Ei bine, DA. In plus, pe langa faptul ca un divort inseamna ca vei pierde orice orice reducere acare ar fi in vigoare, cuplurile care divorteaza ar putea pierde, de asemenea si orice alte reduceri cu privire la masina. Un alt factor cu impact negativ asupra pretului pentru asigurarile auto este, de exemplu, schimbarea resedintei sau cazul in care faci naveta in fiecare zi, intre casa si locul de munca.

O asigurare mai ieftina nu ar trebui sa fie insa una dintre prioritatile pentru care sa te casatoresti, dar exista totusi beneficii clare pe care casatoria le ofera atunci cand vine vorba despre asigurarile auto.

Tine asadar cont de aceste aspecte si daca nu esti inca hotarat sa te casatoresti, gandeste-te ca, in ciuda faptului ca esti un sofer tanar, ai putea destul de simplu sa beneficiezi de reduceri destul de avantajoase. Cel mai bun sistem de oferirea a reducerilor este generat de Sistemul Bonus Malus prin care soferii pot ajunge la preturi cu mult mai mici pentru polite in cazul in care au isoric curat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu