Evaluatorul care se ocupa cu acest lucru are doua sarcini importante: acela de a evalua pagubele din urma unui accident, dar si de a negocia un nivel al despagubirilor cat mai mici pe care tu sa le platesti pagubitului. Desi, majoritatea evaluatorilor vor solutiona un astfel de dosar de dauna in mod cat mai corect si cu buna credinta, intelegerea modului in care aceste dosare de dauna sunt solutionate, te pot ajuta sa obtii cel mai bun nivel al platilor pe care va trebui sa le efectuezi.
Iata care sunt principalii pasi pe care va trebui sa ii urmezi in momentul in care vei dori sa obtii un pret bun pentru o asigurare si de asemenea un bun nivel de acoperire din partea acesteia.
- Foloseste un calculator de asigurari auto care calculeaza pretul asigurarii masinii tale in mai putin de 5 minute.
Aceasta aplicatie este oferita in mod gratuit pe multe dintre site-urile de asigurari si clienti vor putea sa se bucure de preturile cele mai bune pentru o asigurare. Cu ajutorul calculatorului vei putea afla cat de mult se presupune ca te va costa si mai ales vei avea si posibilitatea de a face comparatii intre preturile asigurarilor astfel incat, in momentul in care vei cumpara o polita, sa stii sigur ca aceasta este aceea care sa iti aduca cel mai mare numar de avantaje.
- Intelege legile statului cu privire la ceea ce se intampla in cazul in care esti implicat intr-un accident auto si mai ales ceea ce trebuie sa faci in cazul in care tu esti vinovat de producerea acestuia.
Ai posibilitatea sa afli mai multe informatii despre situatia in care te afli de la unul dintre avocatii care se ocupa cu astfel de cazuri. De obicei, aceste consultatii sunt oferite in mod gratuit si reprezinta o practica standard pentru avocatii din aceasta industrie.
- Aduna toate documentele necesare cu privire la cheltuielile necesare rapratiei autovehiculului tau. Este important ca acestea sa fie adunate din toate sursele posibile.
Include toate cheltuielile pe care autovehicul tau le-ar necesita in cazul in care ar avea nevoie de reparatii. Intre acestea se pot numara si cheltuieli ce tin de: inchirierea unei masini in timpul perioadei in care propriul tau autoturism nu a fost functional, taxele pentru transportul public sau oricare altele legate de imposibilitatea ta de a folois autovehiculul avariat.
- Aduna toate documentele cu privire la cheltuielile medicale suportate de tine si de familia ta ca urmare a accidentului.
Acestea pot include: cheltuieli de natura medicala (tratament spitalizare), orele de munca pe care le-ai pierdut ca urmare a vizitelor la medic, kilometri pe care i-ai parcurs pana la spital si multe altele din domeniul medical.
- Aduna orice alte cheltuieli suplimentare pe care le-ai suportat ca urmare a accidentului auto
Cateva exemple in acest sens ar putea fi date de pagubele materiale, de deteriorarea obiectelor pe care, de obicei, le depozitezi in masina, costurile de curatare a acestora si multe altele in acest sens.
- Adauga cheltuielile cu reparatiile pe care masina ta le necesita
Acesta este, in principiu, costul de baza al accidentului si un minum absolut, ar trebui, de obicei, sa fie inclus in pretul platit pentru asigurarea auto.
- Dubleaza toate aceste costuri daca tu nu porti nicio vina in accident
Acest lucru iti ofera un obiectiv general, asupra platii pe care compania de asigurari va trebui sa o faca. In plus, acesta suma nu este deloc una imensa, ci mai degraba este o aproximare a nivelului de despagubiri la care sa te astepti.
Vei negocia in cele din urma nivelul despagburilor pe care urmeaza sa le primesti din partea companiei de asigurari si in modul acesta sa nu mai fie cazul sa iti mai faci probleme asupra reparatiilor pe care masina ta le-ar putea necesita.
SFAT:
- Tine in minte faptul ca valoarea finala a despagubirii pe care o vei primi va fi o aproximare si negociere a sumei de care ai nevoie;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu